Εκδήλωση κατά του μνημονίου έξω από το ΥΠΟΙΚ

Εκδήλωση κατά του μνημονίου έξω από το ΥΠΟΙΚ (φωτογραφίες)

14 Νοεμβρίου 2012, 15:34 EET
SigmaLive/ΚΥΠΕ

Με αντιμνημονιακά συνθήματα 40 περίπου άτομα, που αποκαλούνται Συμμαχία Ενάντια στο Μνημόνιο, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Οι συγκεντρωθέντες, υπό την διακριτική παρακολούθηση ανδρών της Αστυνομίας, φώναζαν συνθήματα όπως «Ο λαός δεν χρωστά δεν πληρώνει δεν πουλά», «δεν χρωστάω τίποτα δεν πληρώνω μία» και «Κάτω η χούντα της αγοράς». Στην εκδήλωση υπήρχαν επίσης πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «Έξω η Τρόικα. Τα κέρδη δικά τους, οι ζημίες δικές μας;» και «Φονιάδες των λαών Τροϊκανοί».

Υπήρχε επίσης ένα μαύρο πανό που έγραφε «Τα ριάλια ριάλια τζαι πούντα, οι Καπιτα-λιστές τα χώσαν στην πούγκα».

 

Σε διακήρυξη που διανεμήθηκε στην εκδήλωση αναφέρεται ότι «η ΕΕ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, Ο ρόλος της είναι όλο και πιο ξεκάθαρος τα τελευταία χρόνια μέσα από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει μέσω της Τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία».

«Στην Κύπρο», αναφέρεται, «η (ΕΕ) προσπαθεί να φορτώσει τα χρέη από την κατάρρευση των τραπεζών, στους ώμους των εργαζομένων. Κάτι που αν γίνει θα υποθηκεύσει την κυπριακή οικονομία και το μέλλον των νέων γενεών στους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους και τοκογλύφους τραπεζίτες».

Σημειώνοντας ότι την ημέρα αυτή έχουν εξαγγελθεί απεργίες σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, η διακήρυξη προσθέτει πως «δυστυχώς παρόλο που στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακοινώθηκε ότι θα γίνει γενική απεργία στην Κύπρο, τελικά οι συντεχνίες αρκέστηκαν στο να καταθέσουν ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο ενάντια στης πολιτικές λιτότητας».

http://www.sigmalive.com/news/local/541225